Sivut

17. joulukuuta 2013

Suklainen puolukkakääretorttu (*gluteeniton*)

Käyn 9-vuotiaan kummityttöni kanssa seurakunnan järjestämissä äiti-tyttö-illoissa. Iltoja järjestetään kerran kuukaudessa ja viime kerralla aiheena oli joululeivonnaiset. Sehän sopi meille hyvin; kummityttöni on myös innokas leipuri. Jokainen aikuinen-lapsi-pari sai valmistaa jotain jouluista herkkua, ja illan päätteeksi saimme maistella kaikkia herkkuja glögin kanssa. Me teimme Rocky roadeja. Joku toinen pari leipoi tätä suklaista puolukkakääretorttua. Onneksi saimme ohjeet mukaamme, niin sain leipoa tätä kotonakin.


OHJE:

4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl mantelijauhetta
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

1 tlk (2 dl) kuohukermaa
1 tlk (250 g) mietoa rahkaa
200 g (4 dl) puolukoita (pakaste)
1 dl (60 g) taloussuklaarouhetta
½ dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria

Kuorrutus:
1 tlk (2 dl) kuohukermaa
1 dl (60 g) taloussuklaarouhetta

Koristeeksi:
puolukoita
mantelilastuja

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita mantelijauhe, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 6-8 minuuttia. Ripottele leivinpaperille sokeria ja kumoa kypsä torttu paperille. Irrota paistopaperi ja anna levyn jäähtyä.

Vatkaa täytteen kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon rahka, kohmeiset puolukat (jätä ½ dl koristeeksi), suklaarouhe ja sokerit. Levitä täyte pohjan päälle ja kääri rullalle. Kietaise kääretorttu leivinpaperiin ja nosta jääkaappiin mehevöitymään.

Vaahdota kuorrutuksen kerma ja lisää suklaarouhe joukkoon. Levitä kerma-suklaaseos kääretortun päälle. Koristele pinta puolukoilla ja mantelilastuille juuri ennen tarjoamista.

2 kommenttia: