20. lokakuuta 2013

Sitkeät sitruunaiset keksit

Suklaapossun leivontablogista löytyi tämä sitruunaisten keksien ohje. Helppo herkku, täytyy sanoa. Nämä keksit olivat meidän miesväen makuun, maistuivat toki minullekin. Osa kekseistä vietiin mummolaankin. Itse en joutanut odottelemaan taikinan jähmettymistä, että taikinasta olisi saanut pyöriteltyä palloja, vaan kahden lusikan avulla nostelin kasoja pellille. Hyvin onnistui keksit näinkin.


OHJE (n. 40 kpl):

125 g voita sulatettuna
2½ rkl (½ sitruunan) sitruunan mehua
½ sitruunan raastettu kuori
1 muna
1 dl vaaleaa siirappia
2 dl jauhoja
½ tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria

Vatkaa voi, sitruunan mehu, muna ja siirappi kulhossa pallovatkaimella (tai lusikalla) sekaisin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen nopeasti sekoittaen. Laita taikina jääkaappiin hetkeksi, niin se jähmettyy ja sitä on helpompi käsitellä. Pyörittele taikinasta pellille pienen lihapullan kokoisia taikinapalloja. Jätä kunnon välit, sillä keksit leviävät kypsyessään melkoisesti. Paista 175 asteessa noin 9 minuuttia, kunnes keksit alkavat laskeutua (ne pullistuvat ensin) ja saavat reunoihin aavistuksen väriä. Keksien ei muuten tarvitse saada väriä pintaansa. Näin keksit jäävät pehmeähköiksi. Jos haluat rapeammat keksit, paista hieman pidempään. Paistoaika on joka tapauksessa uunista riippuvainen, joten tarkkaile tilannetta. Keksit ovat luultavimmin joka tapauksessa hieman sitkeitä. Annan keksien jäähtyä pellillä.

1 kommentti:

  1. Tämän reseptin olen minäkin "korvamerkinnyt".:)

    VastaaPoista