Sivut

6. lokakuuta 2013

Omena-rahkapiirakka

Tässä eräänä päivänä en ollut suunnitellut leipovani mitään, mutta yllättäen tuli sellainen tunne, että kahvin kanssa olisi kiva syödä jotain hyvää. Olin saanut äidiltäni kotimaisia omenoita ja pakastimessa oli valmis kauramurotaikina, maitorahkankin päiväys oli lähestymässä. Joten siitä se ajatus sitten lähti.



OHJE:

1 pkt kauramurotaikinaa (Myllyn Paras)

Täyte:
1 prk maitorahkaa
1 kananmuna
½ dl sokeria
3-4 omenaa

Päälle:
kanelia
sokeria

Sulata kauramurotaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Painele sulanut taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita keskenään maitorahka, kananmuna ja sokeri. Levitä pohjataikinan päälle. Viipaloi omenat ja asettele rahkaseoksen päälle. Ripottele päälle kanelia ja sokeria. Paista uunin alimmalla tasolla 200 asteessa 30-40 minuuttia.

4 kommenttia:

  1. Oi, miten nätti :) Rahka ja omena on kyllä hyvä yhdistelmä.

    VastaaPoista
  2. Kaunis... kivasti olet omenat asetellut piirakkaan. Omena ja rahka ovat vaan niin hyviä yhdessä:)

    VastaaPoista
  3. Minunkin mielestä omenat todella kauniisti aseteltu!:) Nams, herkullisen näköinen piirakka!:)

    VastaaPoista
  4. Kiitos kommenteistanne :)

    VastaaPoista