Sivut

4. elokuuta 2013

Perunasosesämpylät

Meillä jää usein perunasosetta ruualta yli. Olen joskus leiponut ylijääneestä soseesta perunarieskoja, mutta jostain syystä ne eivät saavuttaneet suurta suosiota poikiemme keskuudessa. Mimmin keittiössä oli käytetty perunasoseen jämät sämpylöihin ja sarviin, joten Mimmin ohjeella leivoin sämpylöitä. Ja hyvin maistui pojille! Sämpylöihin käytän jatkossakin ylijääneen perunasoseen. Itselläni oli perunasosetta n. 5 dl, joten muitakin aineksia tuli enemmän kuin alkuperäisessä ohjeessa. En kuitenkaan mitannut aineksia sen kummemmin, joten alla on ohje alkuperäisen mukaan. 


OHJE:

5 dl lämmintä vettä
1½ pss kuivahiivaa
n. 3 dl perunasosetta
1-1½ tl suolaa
2 dl kaurahiutaleita
75 g sulatettua rasvaa haaleana
vehnäjauhoja -> niin että saat aikaiseksi pehmeän taikinan

Kohota hiivataikina lämpimässä paikassa. Leivo sämpylöiksi tai sarviksi. Kohota leivonnaiset. Voitele halutessasi (vesi, maito, kananmuna, piimä) ja koristele. Paista 200-225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia leivonnaisen koosta riippuen.

3 kommenttia:

  1. Löysin blogisi vasta ja herkut sai veden kielelle. Nam, osaat tehdä todella herkullisen näköisiä leivonnaisia. :) Liityin lukijaksi, sillä varmasti itsekkin innostuin jotain herkkuja leipomaan ansiostasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivasta kommentista, Vilma! Tervetuloa lukijaksi :)

      Poista
  2. Nam, nämä kuulostavat hyviltä. Jospa yrittäis vehnäjauhojen sijaan käyttää (ainakin osaksi) spelttijauhoja...pitääkin testata.

    VastaaPoista