Sivut

28. heinäkuuta 2013

Seeprakahvikakku

Mimmin blogissa oli tehty seeprakahvikakkua. Vaikutti niin hauskalta idealta, että päätin kokeilla itsekin. Itse vaan en saanut "seepranraitoja" kunnolla esille. Maku oli kuitenkin kohdallaan, joten ei kakku hukkaan mennyt. Öljyn tilalla käytin juoksevaa margariinia. Tuolla Mimmin blogissa on hieno kuva kakun raidoista.


OHJE:

4 munaa
2½ dl sokeria
2½ dl maitoa
2½ dl öljyä/juoksevaa margariinia
4 3/4 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaota

Kuorrute:
2 dl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
25 g sulatettua voita
3 rkl vahvaa kahvijuomaa

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon maito ja öljy/juokseva margariini. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää ne taikinan joukkoon. Jaa taikina kahteen osaan. Sekoita toiseen taikinaosaan kaakaojauhe siivilän läpi hyvin sekoittaen, ettei jää paakkuja.

Voitele ja jauhota 24 cm:n irtopohjavuoka. Laita keskelle vuokaa 3 rkl vaaleaa kakkutaikinaa. Seuraavaksi lisää sen päälle 3 rkl tummaa kakkutaikinaa. Jatka näin vuorotellen, kunnes taikinat loppuvat. Taikina leviää itsestään kohti vuoan reunoja ja näyttää lopuksi sisäkkäisiltä ympyröiltä, kuten tikkataulussa.

Paista 160-175 asteessa (riippuen vuoan materiaalista) 50-60 minuuttia. Kokeile kakun keskeltä tikulla, että kakku on varmasti kypsää. Kuiva tikku = kypsä kakku. Anna kakun jäähtyä hetkinen ja kumoa se sitten varovaisesti.

Valmista kuorrute. Sekoita kuivat aineet ja lisää sulatettu rasva sekä kahvi. Levitä jäähtyneen kakun päälle.

Tässä kuvaa, miltä nuo taikinarenkaat näyttävät:



Ja vielä leikkauskuvaa valmiista kakusta. Kakusta ei tosiaan tullut niin raidallinen kuin olisi pitänyt.


8 kommenttia:

  1. vaikuttaa herkulliselta, itsekkin olen ihastellut samaa kakkua mimmin keittiössä :)

    VastaaPoista
  2. Hauskan näköinen kakku. Voisi kokeilla, kun tekee mieli leipoa. :)

    VastaaPoista
  3. Oi, onpas herkullisen näköinen. Ja aivan ihana tuo kuviointi!!

    VastaaPoista
  4. Kiitos kommenteistanne! Oli todella herkullista kakkua, kannattaa kokeilla. Ja helppo tehdäkin :)

    VastaaPoista
  5. Minä tein sillon ekalla kerralla öljyllä sen kakun, niin kuin alkuperäinen ohje oli. Voin mausta tykkäävänä kokeilin sitten uudemman kerran ja raidat ei tule samanoloiset olleskaan, vaan maku oli erittäin hyvä. Kolmannella kerralla kokeilin laittaa löysykettä raitataikinaan ja siitä tuli paremmat raidat voillakin tehtynä. Joku oli jättänyt mulle kommentteihin tehneensä sulatetulla margariinilla ja raidat oli tulleet, vaan en minä ole saanut niitä aikaiseksi. Mulla on kuvia eri kokeiluista....pitäskin ehtiä ne koneelta ja laittaa postaus niistä. Eli tämän kkaun ainesuhteet ovat sellaiset, jotta öljyllä tulee parhaimmat raidat (laitan pienen suolalisäyksen öljyllä tehdessäni) Monet, monet seeprakakut tuli keväällä tehtyä, vaan ei niihin kyllästytty...mieskin kysyi jo sutjakkaasti että mitäs muutoksia tähän versioon on tehty... googlen kuvahaulla löytyy seeprakakkujen ohjeita, vaan hyvää toista reseptiä ei ole mulle vastaan tullut. Vinkatkaa joku jos teillä on jemmassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, Mimmi! Kokeilenkin seuraavalla kerralla öljyllä ja pienellä suolalisällä. Yleensä kartan öljyn käyttöä makeissa leivonnaisissa, kun joskus on käynyt niin, että öljyn maku on ikävästi puskenut läpi.

      Poista
  6. Nam, ihanan näköinen! :)

    VastaaPoista