Sivut

29. heinäkuuta 2013

Mustikkapaistos

Tästä mustikkapaistoksesta tuli niin vaatimattoman näköinen, että ensin ajattelin olla kokonaan postaamatta sitä tänne blogiin. Vaatimattoman näköisestä leivonnaisesta on vaikea saada hyvää kuvaa. Maisteltuani paistosta muutin mieleni. Maku on niin hyvä, että on ihan pakko laittaa ohje kiertoon. Kannattaa kokeilla! Uskallanpa melkein väittää, etten ole koskaan aikaisemmin syönyt yhtä hyvää mustikkaleivonnaista. Vei kielen mennessään! Kuva ei anna tälle herkulle oikeutta, joten uskokaa kun sanon, että hyvää on.

Ohje on Arla Ingmanilta, jossa herkun nimi on mustikka-murupiirakka. Meillä tätä syötiin vaniljakastikkeen kanssa.


OHJE:

3 dl vehnäjauhoja
2 rkl kidesokeria
100 g voita

Marjatäyte:
3/4 l tuore- tai pakastemarjoja, esim. mustikoita, vadelmia tai mansikoita
3/4 dl kidesokeria
½ rkl perunajauhoja

Sekoita jauhot ja sokeri kulhossa. Lisää voi paloina, ja hienonna kaikki rakeiseksi massaksi. Sekoita marjat sokerin ja perunajauhojen kanssa vuoassa. Huom! Perunajauhoja tarvitaan kaksinkertainen määrä pakastemarjojen kanssa. Levitä murutaikina täytteen päälle. Paista 225-asteisen uunin keskiosassa 15-20 minuuttia.

4 kommenttia:

  1. Pitääpä uskoa puhetta & testata tätä!! :) Tälläiset paistokset ovat erittäin helppoja ja hyviä tarjottavia mm. yllätysvieraille.

    VastaaPoista
  2. Kyllä tuo ainakin sai veden herahtamaan kielelle. Meillä päin mustikoita on ollut tosi hintsusti, ettei niitä edes meinaa raaskia leivontaan käyttää :(. Niin tekis mieli tuota kokeilla :P

    VastaaPoista
  3. Varmasti on hyvää mistä marjatsa vaan tehtynä. Monesti tällä tapaa tehdyt tuntuvat jotenkin vatimattomilta, kun ei taikinaa pohjalla ole. Tapana tykkään tästä mallista paljon. Kunhan saadan mustikoita jostain, niin varmasti kokeilen niilläkin. Hyvä että jaoit ohjeen meille muillekin.

    VastaaPoista
  4. Kiitos kommenteistanne! Tosiaan tämä on nopea ja helppo herkku, ja vaihtelua saa marjoja vaihtelemalla. Mustikasta ja vadelmasta tulisi varmasti tosi ihanaa :)

    VastaaPoista