20. huhtikuuta 2013

Pullasarvet vadelma-vaniljatäytteellä

Silmiini osui Myllyn Paras -sivustolla tällainen pullasarvien ohje. Meillä leivotaan pullaa aika harvoin, joten ajattelin kokeilla tällaista uutta muotoa. Pullataikinan tein itse, ohje alla.


OHJE (16 kpl):

3 dl maitoa tai vettä
1 pussi kuivahiivaa
½ tl suolaa
3/4 dl sokeria
½ rkl kardemummaa
1 kananmuna
8½-9 dl vehnäjauhoja
75 g voita tai margariinia

Täyte:
100 g vaniljarahkaa
100 g paistonkestävää vadelmamarmeladia

Voiteluun:
1 muna

Pinnalle:
raesokeria

Lämmitä maito +42 asteiseksi. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja. Lisää maitoon suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna. Lisää vehnäjauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Sekoita. Lisää vehnäjauhoja ja alusta taikina pehmeäksi. Lisää lopuksi pehmeä rasva taikinaan.

Anna taikinan kohota liinan alla 20-30 minuuttia. 

Jaa taikina kahteen osaan ja kauli kumpikin osa ympyräksi. Jaa kumpikin ympyrä 8 osaan. Levitä vaniljarahkaa ohuelti taikinakolmioille. Laita 1 tl vadelmamarmeladia taikinakolmion leveämpään päähän keskelle. Kääri kolmiot rullalle leveästä reunasta kohti terävää kulmaa, nipistä saumakohta aina jokaisen rullan alle ja käännä rullat sarviksi.

Anna sarvien kohota uudelleen noin puoli tuntia peitettynä lämpimässä paikassa. Voitele munalla, ripottele pinnalle raesokeria.  Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 12-15 minuuttia.

1 kommentti:

  1. Aivan ihana idea. Mietin juuri, että leipoisin dallaspullia, mutta tämähän voisikin olla hauskaa vaihtelua, täyttää sitten sillä dallaspullan täytteellä.

    VastaaPoista