4. helmikuuta 2013

Runebergin leivokset

Selasin eilen leivontablogeja ja Lempikakku-blogissa tuli vastaani tämä ohje kuin tilauksesta. Olin suunnitellut tekeväni tänä vuonna Runebergin torttuja uunipellillisen kerrallaan, mutta olin hyvää ohjetta vailla. Pieniä muutoksia tein alkuperäiseen ohjeeseen; alla ohje kuten itse tein.


OHJE:

300 g voita tai margariinia
230 g sokeria
100 g fariinisokeria
4 munaa
260 g vehnäjauhoja
150 g korppujauhoja
100 g piparinmuruja
1 1/4 dl maitoa
reilu 1 rkl leivinjauhetta

100 g vadelmamarmeladia
3 dl tomusokeria
n. 7 tl vettä

Murenna piparit esim. kaulimella. Vaahdota voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää maito taikinaan viimeisenä. Levitä taikina uunipellille ja pursota marmeladi pitkittäin päälle (esim. neljä raitaa). Paista 175 asteessa 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Itse pursotin vielä uudet marmeladiraidat entisten päälle, sillä aiemmat upposivat hieman taikinaan paiston aikana. Sekoita tomusokeri ja vesi. Pursota tomusokeriraidat marmeladin kummallekin puolelle. Leikkaa leivospaloiksi.

4 kommenttia:

  1. ihana ohje, tätä lainaan ja teen tämän vuoden runebergit peltimuotoon, kiitos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä vaan, herkullinen ohje onkin :)

      Poista
  2. Uus blogi nimmarin takana. Vuodatus ei enää päivity, nähdään! :)

    VastaaPoista
  3. Näitä silmäilin jo aiemminkin. Kommentointi ei silloin onnistunut.

    Hyvää Ystävänpäivää!

    VastaaPoista