Sivut

24. helmikuuta 2013

Aamiaislimppu

Uudessa Leivotaan-lehdessä (1/2013) oli useampi leipäohje, joista ensimmäisenä päätyi testaukseen tämä aamiaislimppu. Nimestään huolimatta meillä tätä syötiin välipalalla. Tykkään näistä vuokaleivistä, kun ne ovat niin helppoja tehdä.


OHJE:

25 g hiivaa
3 dl lämmintä vettä
1 tl suolaa
½ dl tummaa siirappia
25 g voisulaa
5 dl sämpyläjauhoja
3 dl vehnäjauhoja

Murenna hiiva kulhoon ja liuota se lämpimään veteen.

Lisää suola, siirappi, voi ja sämpyläjauhot. Lisää viimeiseksi vehnäjauhot vähän kerrallaan. Alusta taikina tasaiseksi.

Muotoile taikinasta limppu ja nosta se leivinpaperilla vuorattuun 1½ litran leipävuokaan. Ripottele päälle hiukan jauhoja.

Anna leivän kohota leivinliinan alla noin 30 minuuttia. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Paista limppua uunin alimmalla tasolla 30-35 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti