29. marraskuuta 2012

Kinkku-ananaspiirakka

Herkkusuita ja pitsiunelmia -blogista löytyi tämä kinkku-ananaspiirakan ohje. Olikin hyvää! Pellillisestä piirakkaa riitti vieraille ja osa päätyi vielä pakastimeenkin. Itselläni piirakka taisi olla uunissa hieman liian pitkään, pääsi pinta tummumaan.


OHJE:

Pohja pellilliseen:
6 dl vehnäjauhoja
250 g margariinia/voita
4 rkl kylmää vettä

Täyte:
400 g kinkkusuikaleita
2 prk ananaspaloja
1 paprika
4 kananmunaa
2 dl maitoa
2 dl ruokakermaa
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa
ripaus pizzamaustetta ja paprikajauhetta
n. 150 g juustoraastetta

Valmista piirakkataikina. Nypi margariini ja jauhot sekaisin kulhossa. Lisää kylmä vesi. Laita viileään lepäämään noin tunniksi.

Painele taikina tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, tee taikinasta piirakalle myös kunnon reunat. Pistele haarukalla pohjaan reikiä ja esipaista 250 asteisessa uunissa noin 8-10 minuuttia.

Ota piirakka uunista. Levitä kinkkusuikaleet, ananaspalat ja pilkottu paprika pohjan päälle. Riko kulhossa munien rakenne rikki, lisää maito, kerma ja mausteet. Vatkaa kevyesti. Kaada muna-maito piirakan päälle ja ripottele juustoraaste pinnalle. Paista 225 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. voihan nam! kinkkupiirakka on yks mun suurimmasta lemppareista, ja tätä tehtiinkin aiemmin joka ikisiin illanistujaisiin :D ,täytyykin elvyttää tää perinne. Vieläköhän jaksaisi kurvata kauppaan :D..

    VastaaPoista
  2. Moikka, sain mie nyt vihdoinkin blogini avattua :D

    VastaaPoista