7. lokakuuta 2012

Omenamuffinssit

Viimeinkin olen löytänyt lähes täydellisen omenamuffinssien ohjeen! Pehmeitä ja omenaisia, nam. Ohje löytyi Vaaleanpunaiselta nonparellilta. Näitä meillä tehdään varmasti toistekin.


OHJE (noin 15 kpl):

Taikina:
125 g margariinia
1½ dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
1 dl maitoa

Täyte:
2 omenaa
1-1½ rkl fariinisokeria
1 tl kanelia

Muruseos:
75 g margariinia
3/4 dl sokeria
2 dl kaurahiutaleita
2 rkl vehnäjauhoja

Vaahdota sokeri ja rasva. Lisää munat joukkoon yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaneli. Siivilöi jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa.

Jaa taikina paperisiin muffinssivuokiin muffinssipellille 2/3 vuokien tilavuudesta. Jos ei muffinssipeltiä omista, niin voi myös käyttää Amerikan muffinssivuokia. Huomioi kuitenkin, että paistoaika ja muffinssien määrä saattaa tällöin hieman poiketa ohjeesta.

Kuori omenat, poista siemenet ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Sekoita omenalohkot, fariinisokeri ja kaneli keskenään. Painele omenanpalasia taikinaan.

Tee pinnalle tuleva muruseos. Sekoita margariini, sokeri, kaurahiutaleet ja vehnäjauhot keskenään. Levitä muruseos muffinssien päälle.

Paista muffinsseja 200 asteessa uunin keskiosassa 15-17 minuuttia.


2 kommenttia:

  1. oijoi mitä muffareita. Varmasti herkullisia :)

    VastaaPoista