23. syyskuuta 2012

Mustikkamurupiiras

Sirpa on hehkuttanut blogissaan maailman parasta mustikkapiirakkaa, joten olihan sitä itsekin kokeiltava. Ja kyllä, oikein hyvää tämä olikin!


OHJE:

Pohja:
3 munaa
2½ dl sokeria
150 g sulatettua voita
2 dl maitoa
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Päälle:
5 dl mustikoita
2 tl perunajauhoja
Muruseos:
50 g voita
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja

Sekoita munat ja sokeri. Lisää sulatettu ja jäähdytetty voi ja maito. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää jauhoseos taikinan joukkoon nopeasti puuhaarukalla sekoittaen.

Vuoraa korkeareunainen n. 25 x 35 senttimetrin kokoinen vuoka leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja levitä tasaiseksi.

Sekoita perunajauhot ja mustikat ja levitä pohjataikinan päälle.

Mittaa muruseoksen ainekset kulhoon ja nypi ne sormin murumaiseksi seokseksi. Ripottele murut mustikoiden pinnalle.

Kypsennä uunissa 175 asteessa noin 40-45 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua ja leikkaa annospaloiksi. Tarjoile vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

1 kommentti:

  1. Tätä piirakkaa pitäisi kokeilla!! Ehkä jo viikonloppuna...

    VastaaPoista