Sivut

6. elokuuta 2012

Vadelmatryffelit


Löysin tämän vadelmatryffelien ohjeen uudesta Leivotaan-lehdestä. Pakkohan ohjetta oli kokeilla, kun vaikutti niin herkulliselta ja helpolta. Annoimme näitä tryffeleitä poikien perhepäivähoitajalle joulumuistamisena.


OHJE (noin 30-40 kpl):
125 g vadelmia
½ dl vadelmamehutiivistettä
1 dl kermaa
3 rkl sokeria
250 g tummaa suklaata

Sekoita vadelmat, mehu, kerma ja sokeri kattilassa. Keitä miedolla lämmöllä 15 minuuttia.

Siivilöi seos ja anna sen kiehua kasaan, kunnes jäljellä on enää noin ½ dl. Paloittele sillä välin suklaa pieniksi palasiksi.

Lisää palasteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut seokseen. Muista mieto lämpö!

Ota kattila pois liedeltä. Jaa tryffelitaikina pieniin foliovuokiin. Säilytä ilmatiiviissä purkissa jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti