7. elokuuta 2012

Sitruunatorttu


Näin pääsiäisen alla teki mieli leipoa jotain sitruunaista. Kinuskikissalta löysin tämän nopean sitruunatortun ohjeen. Meillä tämä sitruunatorttu jakoi mielipiteitä: mies tykkäsi, minä en, vaikka yleensä pidänkin sitruunasta.


OHJE:
Murotaikinapohja:
125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Täyte:
2 dl sitruunamehua (2-3 sitruunaa)
2 3/4 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 dl kuohukermaa
3 munaa
Tarjoiluun:
2 dl kuohukermaa
1 rkl vaniljasokeria

Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan muutamassa erässä. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 24 cm tai 20 x 27 cm). Levitä taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille.

Purista sitruunamehu. Yhdistä kulhossa sokeri ja vehnäjauhot (näin jauhot eivät jää paakuiksi täytteeseen).

Sekoita joukkoon sitruunamehu ja kerma. Lisää munat vispilällä sekoittaen.

Kaada täyte vuokaan.

Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 45 minuuttia.

Mittaa kulhoon kuohukerma ja vaniljasokeri. Vatkaa vaahdoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti