Sivut

31. elokuuta 2012

Raparperipiirakka

Vielä yhdenlainen raparperipiirakan ohje, vaikka näitä löytyy blogista jo useampi. Tykkään kovasti raparperista ja kesällä tulikin leivottua aika usein raparperipiirakkaa. Vanhin poika meinasi jo olla epätoivoinen, että ei kai taas; hän kun ei tykkää raparperista. No, viime aikoina on sitten leivottu muita marjaherkkuja, jotka kelpaavat pojallekin. 

Mutta tällainen piirakka siis tällä kertaa. Hyvää oli ja ohje on Valiolta.


OHJE:

Pohja:
1 muna
1½ dl sokeria
3/4 dl juoksevaa margariinia
2 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Täyte:
6-7 dl raparperipaloja
2 dl sokeria
(½ dl vettä)

Aloita raparperipiirakan valmistaminen keittämällä paloitelluista raparpereista, sokerista ja vedestä kattilassa sakea hilloke. Jäähdytä haaleaksi. Jos käytät alkukesän raparperia, joka on vesipitoisempaa, tee näin: Pehmitä raparperipaloja sokerin kanssa (jätä vesi pois) laakeassa astiassa mikrossa 5-8 minuuttia. Mikäli nestettä irtoaa paljon, valuta se pois ja käytä esim. kiisseliin tai mehuna. Jäähdytä.

Sekoita muna ja sokeri. Lisää juokseva margariini, maito ja jauho-leivinjauheseos nopeasti sekoittaen.

Kaada piirakkataikina voideltuun, halkaisijaltaan 27-30 cm piirasvuokaan. Lisää taikinan päälle raparperihilloke.

Paista raparperipiirakkaa 175 asteessa 30-35 minuuttia.

Tarjoa raparperipiirakka haaleana vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.








1 kommentti:

  1. Tähän ei kyllästy varmaan koskaan !
    Jos kyllästyn hiiren juustoiseen koloon, niin muutan kyllä raparperin alle :D

    VastaaPoista