Sivut

12. elokuuta 2012

Pätkisjuustokakku


Tämän juustokakun tein jo aikapäiviä sitten, mutta blogiin päivittäminen on jäänyt. Oli oikein hyvää! Ohje on Mau!kas ruokablogista. Itse tein pohjan vähän alkuperäistä ohjetta suurempana, kun tuo käyttämäni vuoka on isompi kuin alkuperäisessä ohjeessa. Täyte on tehty ohjeen mukaan; siksipä kakusta tulikin aika matala.


OHJE:
1 pötkö tummia täytekeksejä (esim. Dominoita)
50 g voita tai margariinia
2½ dl Flora vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 prk Kidius karamelli-suklaavanukasta
1 pss (140 g) Pätkis-paloja
1 tl vaniljasokeria
½ dl sokeria
3 liivatelehteä
 
Murskaa keksit ja sulata voi/margariini. Sekoita huolellisesti keskenään.

Painele keksiseos leivinpaperilla peitetyn irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle.

Hienonna Pätkikset.

Laita liivatteet kylmään veteen (5-10 minuuttia). Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kermavaahdon joukkoon tuorejuusto, vanukkaat, vaniljasokeri ja sokeri. Vatkaa tasaiseksi.

Puserra liivatteista vesi pois ja laita liivatelehdet mikronkestävään kippoon (esim. mukiin). Kuumenna täydellä teholla noin 10-30 sekuntia, kunnes liivatteet ovat sulaneet. Tai kuumenna kattilassa tilkka (noin 2-3 rkl) vettä ja sulata liivatteet siihen (näin itse tein).

Kaada hieman jäähtynyt liivateneste täytemassan joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada Pätkis-murska täytteen sekaan ja kääntele tasaiseksi.

Kaada juustomassa vuokaan keksimassan päälle ja heiluta vuokaa varovasti, jotta pinta tasoittuu (tai tasoita lusikalla).

Nosta kakku jääkaappiin jähmettymään noin 4 tunniksi tai mielellään yön yli.


4 kommenttia:

  1. Kokeilin tätä ohjetta ja kuinka herkullinen onkaan.Teen tätä takuulla uudelleen,suklaan "nälkäiselleni" serkulleni ;)

    VastaaPoista
  2. Kerran tehnyt ja sain kehuja kuinka hyvää onkaan :) nyt tulevana vkl aion yllättää perheeni ja teen tätä superhyvää herkkua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä onkin oikein hyvää! Ihana yllätys perheelle tulossa :)

      Poista