6. elokuuta 2012

Omenatorttu


Maku-lehdessä on Essuntasku-palsta, jossa julkaistaan lukijoiden ohjeita. Sieltä tämän ohjeen bongasin, lehdestä 5/2011. Ohje on alunperin perunajauhopaketista. Oli kyllä niin herkullista, että tätä on tehtävä toistekin! Itse lisäsin kanelia myös täytteeseen.


OHJE (12 palaa):
200 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
(ripaus kanelia)
Täyte:
4-5 isoa omenaa
1 dl vettä
1 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja
2 rkl kylmää vettä

Valmista täyte. Kuutioi (kuoritut) omenat ja keitä ne sokerilla maustetussa vedessä puolipehmeiksi.

Sekoita perunajauhot kylmään veteen ja lisää suurus omenaseokseen. Kiehauta sekoittaen. Anna jäähtyä.

Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit. Lisää munat yksitellen, edelleen vatkaten. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi seos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 26 cm) sopiva leivinpaperipala. Voitele vuoan reunat. Taputtele 2/3 taikinasta jauhotetuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille. Levitä päälle jäähtynyt täyte. Pursota lopusta taikinasta ristikkokuvio tortun pinnalle. Voit halutessasi myös pyöritellä taikinan nauhoiksi jauhotetulla alustalla ja muotoilla nauhoista ristikkokuvion.

Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 30-35 minuuttia. Irrota vuoasta hieman jäähtyneenä.

Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti