7. elokuuta 2012

Mustikkamasariinit

Ohje, joka oli pakko testata! En oikeastaan edes tiennyt, mitä masariinit ovat, mutta Pirkassa 3/2012 oli niin herkullinen kuva mustikkamasariineista ja ohjekin suht helppo, joten kokeiltava oli. Oman työläytensä hommaan teki se, että taikina paineltiin muffinssipellin koloihin, mutta oli kyllä vaivan arvoista. Suussasulavan herkullista, kerrassaan! Kannattaa siis kokeilla.


OHJE (12 kpl):
100 g voita
½ dl sokeria
1 kananmuna
3½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
Täyte:
50 g voita
1 dl sokeria
1 dl mantelijauhetta
2 kananmunaa
½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
4 dl (200 g) mustikoita (pakaste)

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna vatkaten. Sekoita vehnäjauho-leivinjauheseos taikinaan. Nosta taikina jääkaappiin tekeytymään noin tunniksi.

Painele taikina huolellisesti voideltujen metallisten leivosvuokien pohjalle ja reunoille tai muffinipellille. Nosta vuoka vielä jääkaappiin.

Vatkaa täytteen rasva pehmeäksi. Lisää sokeri, mantelijauhe ja munat yksitellen vatkaten. Sekoita täytteeseen vehnäjauho-leivinjauheseos.

Jaa vuokiin jäiset mustikat ja annostele päälle täyte. Tasoita täyte siten, että se peittää mustikat.

Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 15 minuuttia. Irrota masariinit vuoista haaleina. Koristele tomusokerilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti