Sivut

4. elokuuta 2012

Mehevä raparperipiirakka


Olen suuri raparperin ystävä, ja kun löysin Maku-lehdestä 2/2011 tämän ohjeen, niin olihan se testattava. Onneksi muutama palanen päätyi pakastimeenkin, niin voi herkutella toistekin.


OHJE:
Muruseos:
250 g voita
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
(2 tl leivinjauhetta)
2 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
Pohjataikina:
3/4 muruseoksesta
2 dl piimää
1 muna
Täyte:
1 l raparperia paloiteltuna
1 prk (á 200 g) kermaviiliä
1 prk (á 250 g) maitorahkaa
2 dl sokeria
2 munaa
3 tl vaniljasokeria

Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voisula. Nypi murumaiseksi. Siirrä seoksesta 1/4 toiseen kulhoon.

Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna. Sekoita taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperilla peitellylle uunipannulle (35x42 cm).

Ripottele pohjataikinan päälle raparperit.

Sekoita loput täytteen ainekset keskenään. Kaada seos raparperinpalojen päälle.

Ripottele pinnalle loppu muruseos.

Paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti