Sivut

5. elokuuta 2012

Mansikkainen hyytelökakku


Uusimman Maku-lehden (3/2011) mukana tuli Nautintojen kesäkeittiö -lehtinen, jossa oli tämän Mansikkaisen hyytelökakun ohje. Kakku näytti kuvassa niin suussasulavan herkulliselta, että oli ihan pakko testata. Ja hyvää olikin! Lasten makuun ei lime ollut vanhinta poikaa lukuunottamatta, mutta aikuisille maistui. Itse tein pohjan vähän suurempana, sillä käyttämäni astia oli halkaisijaltaan suurempi kuin ohjeessa sanottiin. Näin ollen kakusta tuli muutenkin matalampi. Allaoleva ohje on alkuperäinen.



OHJE (noin 10 palaa):
Pohja:
175 g minttu-suklaatäytekeksejä (Domino)
50 g voita sulatettuna
Täyte:
500 g maitorahkaa
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 limetin raastettua kuorta ja mehu
5 liivatelehteä
2 rkl vettä
2 dl kuohukermaa
Pinnalle:
½-1 l mansikoita
kiille hyytelösokerista
(sitruunamelissan- tai mintunlehtiä)

Hienonna keksit monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Lisää keksejä koneen kulhoon vähitellen, tällöin ne murskaantuvat helpommin. Sekoita voisula murskan joukkoon.

Pane irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Kiristä reuna pohjan ympärille. Revi ylimääräinen paperi reunojen ulkopuolelta pois.

Levitä keksimurska pohjalle ja tiivistä se vaikka lusikalla.

Sekoita rahka ja sokerit. Pese limetit hyvin ja raasta kuorten vihreä osa sekä purista mehu. Lisää ne sekoittaen rahkan joukkoon.

Liota liivatelehtiä 5 minuuttia kylmässä vedessä. Purista liivatteista vesi pois ja liuota lehdet kuumaan vesitilkkaan. Lisää liivateseos ohuena nauhana rahkan joukkoon samalla vatkaten.

Vaahdota kerma ja lisää se 3 erässä rahkaseokseen. Levitä täyte pohjan päälle vuokaan. Peitä vuoka tuorekelmulla tai lautasella. Anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Irrota kakku varovasti vuoasta ja nosta tarjoiluastiaan.

Viipaloi puhtaat mansikat. Asettele ne reunoilta aloittaen kukkamaiseen muotoon, edeten kakun keskustaan.

Valmista hyytelösokerista kiille pakkauksen ohjeen mukaan. Sivele mansikat kiilteellä.

(Koristele kakku sitruunamelissan- tai mintunlehdillä.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti