6. elokuuta 2012

Kermakaramellit

Kuohukermapurkissa päiväys lähestyi ja mietin, mihin kerman käyttäisin. Tuli mieleeni kokeilla jotain karkkireseptiä. Googlen avulla päädyin keskustelupalstalle, josta ohje löytyi. Nämä kermakaramellit olivat helppo tehdä ja hyviä! Lapset jo pyysivät tekemään uudestaan karkkipäiväksi.


OHJE:
2 dl sokeria
2 dl kermaa
½ tl vanilliinisokeria
2 rkl siirappia
2 rkl voita

Sekoita paksupohjaisessa kattilassa sokeri, kerma, vanilliinisokeri ja siirappi. Keitä 15-20 minuuttia reippaasti kuplien. Sekoita koko ajan. Kun seos on paksuuntunut, kokeile sen hyytymistä: tiputa nokare karamellia kylmään veteen. Jos se jähmettyy, alkaa karamelli olla valmista. Lisää pari lusikallista voita ja sekoita voimakkaasti, jotta karamelli kuohkeutuu. Seokseen pitäisi syntyä vaaleita, rosoisina kuplivia saarekkeita. Silloin karamelli ei kovetu kittimäiseksi toffeeksi. Valuta karamellia sormenpäänkokoisiin metallivuokiin tai voitele neliömäinen pala leivinpaperia ja kaada karamelli siihen jäähtymään. Sipaise leipäveitsen terään voita ja leikkaa karamellilevy neliöiksi heti lämpimiltään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti