5. elokuuta 2012

Karvinen-kakku


Mieheni poika täytti 8 vuotta ja syntymäpäivillä tarjoiltiin Karvinen-kakkua. Tämä laiska kissa on esitelty aiemmin täällä. Tällainen tuli itse kakusta. Testasin marsipaaniin uutta lehtikuvioista kuvioalustaani. Näissä kuvissa ei nuo kuviot kunnolla näy. Osallistun tällä kakulla Nami-hiiren Väririkas syksy -kakkukisaan.



OHJE:
Pohja:
6 munaa
2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kostutus:
n. 3 dl vaniljamaitoa
Täyte:
tummaa suklaata rouhittuna
Kuorrutus:
5 dl Flora vispiä
2 rkl vaniljakreemijauhetta
125 g marsipaania
tummaa suklaata rouhittuna

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi vaahtoon ja sekoita varovasti. Kaada massa voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (minulla oli käytössä halkaisijaltaan 26 cm:n vuoka). Paista kakkua 175 asteessa noin 40 minuuttia.

Halkaise jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta vaniljamaidolla. Tee täyte täyteohjeen mukaan. Rouhi suklaata ja ripottele rouhetta kumpaankin väliin mansikkatäytteen päälle.

Kuorrutusta varten vaahdota Flora vispit. Lisää vaahtoon vaahdotuksen aikana 2 rkl vaniljakreemijauhetta. Kuorruta kakku vaahdolla. Kauli marsipaani ohueksi levyksi, itse tein marsipaanin pintaan lehtikuvioita kuvioalustalla. Laita marsipaani kakun päälle. Tee kakun päälle pursotukset ja laita kakun alareunaan suklaarouhetta.

Tässä vielä lähikuvaa tuosta alareunasta:


1 kommentti: