Sivut

2. elokuuta 2012

Herrasväen pikkuleivät

Tein ristiäisiin myös näitä Herrasväen pikkuleipiä. Nämä(kin) ovat olleet testauslistalle jo vaikka kuinka kauan, nyt oli hyvä syy tehdä. Ja olivat niin hyviä, että ehdottomasti teen toistekin! Ohje on Ulla Svenskin kirjasta Lempileivonnaiset.


OHJE:
400 g voita
2½ dl sokeria
2 kananmunaa
9 dl vehnäjauhoja
4 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
300 g marmeladia

Vaahdota voi ja sokeri, vatkaa kananmunat joukkoon. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kauli ja ota pikkuleipämuotilla yhtä paljon kansi- ja pohjaosia. Pyöreällä tyllalla voi tehdä joka toiseen pikkuleipään hillon "kurkistusreiän", jos ei omista sydänpikkuleipämuottia.

Paista pikkuleipiä uunin keskitasolla 200 asteessa noin 8-10 minuutin ajan.

Levitä marmeladia jäähtyneiden pikkuleipien pohjaosalle, paina kansiosa päälle. Päälle voi sihdata vielä tomusokeria.

Itselleni riitti vieläkin lyhyempi paistoaika, sillä pikkuleivät olivat aika pieniä. Ensimmäinen pellillinen meinasikin kärähtää uuniin, kun en älynnyt tarkkailla paistumista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti