Sivut

1. elokuuta 2012

Helpot teeleivät


Hannan keittiöstä nappasin tämän teeleipien ohjeen, hyvää oli.


OHJE:
2 dl sämpyläjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 dl maitoa
½ dl rypsiöljyä
1 dl porkkanaraastetta

Mittaa kulhoon jauhot ja hiutaleet, leivinjauhe ja suola. Sekoita joukkoon maito ja öljy. Vaivaa nopeasti tasaiseksi. Sekoita porkkanaraaste sekaan.

Jaa taikinasta kaksi kasaa leivinpaperiselle pellille ja taputtele ruisjauhojen ja hiutaleiden avulla niistä noin sentin paksuisia leipiä. Paista 225 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia, eli kun leivät ovat kauniin ruskeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti