Sivut

12. elokuuta 2012

Daim-vaniljajäädyke


Jäädykkeitä on tullut tehtyä todella vähän, vaikka ne ovatkin helppoja ja nopeita valmistaa. Ja ihanaa tarjottavaa lämpimänä kesäpäivänä, joista ei kyllä juurikaan ole saanut nauttia tänä kesänä. Tämä ohje on Kati Jaakosen kirjasta Hellapoliisi - ensimmäiset reseptini.


OHJE:
2 munaa
2 rkl sokeria
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta tai vispikermaa
1 pss Daim-rakeita (osan voi jättää koristeluun)
1 tl vaniljasokeria
Koristeluun:
Daim-rakeita

Riko munat kulhoon. Lisää joukkoon sokeri. Vatkaa vaahdoksi. Kaada vaahtoutuva vaniljakastike tai vispikerma kulhoon ja vatkaa vaahdoksi. Sekoita vaahdot keskenään.

Laita Daim-rakeet pieneen pussiin ja nuiji pienemmäksi rouheeksi. Voit myös silputa veitsellä.

Lisää vaahtoseokseen Daim-murut ja vaniljasokeri. Sekoita seos tasaiseksi.

Kaada seos jäädykevuokaan tai kelmulla vuorattuun kahvikakkuvuokaan. Suojaa kelmulla ja nosta pakastimeen vähintään yön yli.

Jos jäädyke ei irtoa heti vuoasta, kasta reunoja nopeasti kuumaan veteen. Kumoa tarjoiluvadille. Koristele Daim-rakeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti