Sivut

12. elokuuta 2012

Aleksanterin leivokset


Tein näitä Aleksanterin leivoksia omille syntymäpäivilleni jo lähes kuukausi sitten. Leivokset olivat minulle uusi tuttavuus; niiden ihana, vaaleanpunainen väri houkutteli kokeilemaan. Kokeilu kannatti, hyviä olivat. Melkoisen makeita kylläkin, joten pienikin pala riittää makeanhimoon. Ohje on Elämä makeaksi -blogista. Itse tein leivokset puolikkaalla ohjeella, alla kuitenkin alkuperäinen ohje.


OHJE:
500 g voita
2½ dl sokeria
2 kananmunaa
1 rkl vaniljasokeria
10 dl vehnäjauhoja
Täyte:
400 g omenamarmeladia
Kuorrutus:
3 dl tomusokeria
2 dl mansikkatomusokeria
3/4 dl vedellä laimennettua sitruunamehua
50 g tummaa suklaata

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat vatkaten joukkoon. Sekoita vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja sekoita ne joukkoon.

Jaa taikina kahteen osaan ja taputa taikinapalat kahdelle uunipellille leivinpaperin päälle tasaisesti, pistele taikinat haarukalla.

Paista pohjat uunin keskitasolla +200 asteessa noin 15 minuutin ajan, varo ettei pohjat pala. Anna pohjien jäähtyä hieman ja levitä toisen pohjan päälle omenamarmeladi.

Siirrä toinen pohjapala omenamarmeladipohjan päälle varovasti.

Sulata suklaa ja laita se pieneen pussiin.

Sekoita tomusokerit ja lisää sitruunamehu samalla vatkaten seosta. Levitä tomusokeriseos ylimmän pohjan päälle tasaisesti leveällä lastalla, nuolijalla tms. Pursota suklaalla ohuita raitoja noin 5 cm:n välein tomusokerikuorrutteen päälle.

Vedä esimerkiksi hammastikulla ristikkäisiä poikkiviivoja niin, että syntyy kuvioita.

Saat siistejä paloja leikattua, kun nostat pellin ennen leikkaamista jääkaappiin siksi aikaa, että kuorrutus jähmettyy. Pellillisestä tulee noin 35-40 palaa.

Huom! Jos puolitat ainesmäärän, paista yksi pellillinen taikinaa, jonka jälkeen levy leikataan puoliksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti