Sivut

28. heinäkuuta 2012

Vaniljasilmäpullat

Näistä pullista tuli herkullisempia kuin uskalsin toivoakaan. Ihanan pehmeitä ja tuo vaniljainen täyte... nam, niin ihanaa. Kannattaa ehdottomasti kokeilla!


Taikina:
50 g hiivaa
100 g voita tai margariinia
3 dl maitoa
½ tl suolaa
1 dl sokeria tai vaaleaa siirappia
2 tl kardemummaa
1 kananmuna
n. 9 dl vehnäjauhoja
Täyte:
1 pussi Blå Band vanhan ajan vaniljakastikejauhetta
2½ dl maitoa
Voiteluun:
kananmunaa
Koristeluun:
50 g voita tai margariinia
1½ dl sokeria

Murenna hiiva astiaan. Sulata rasva kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää maito ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi (37 astetta). Kaada lämmin neste hiivan sekaan ja liuota hiiva siihen.

Lisää suola, sokeri tai siirappi, kardemumma ja kananmuna. Mittaa jauhot ilmavasti litran mitalla ja lisää ne nesteeseen. Vaivaa taikinaa noin 8 minuuttia, kunnes siitä tulee notkeaa ja se irtoaa astian reunoista. Anna nousta liinan alla kaksinkertaiseksi eli noin puoli tuntia.

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Lisää jauhoa tarvittaessa ja vaivaa tasaiseksi.

Jaa taikina kahteen osaan. Tee osista pötköt ja jaa kumpikin pötkö 12 yhtä suureen palaan. Pyörittele paloista kauniita pullia. Pane pullat pellille leivinpaperin päälle. Anna nousta noin 30 minuuttia. Säädä uuni 250 asteeseen.

Valmista vaniljatäyte pakkauksen ohjeen mukaan, mutta käytä maitoa 2½ dl. Tee kuoppa jokaisen pullan keskelle ja voitele pullat kananmunalla. Jätä kuopat kuitenkin voitelematta. Täytä pullat vaniljatäytteellä.

Paista pullia uunin keskiosassa noin 5-10 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä liinalla peitettyinä. Voitele pullat paistamisen jälkeen voisulalla ja kasta ne sokeriin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti