Sivut

29. heinäkuuta 2012

Vadelmainen hyydykekakku


Minä olen nyt innostunut näistä hyydykekakuista, ovat niin helppoja tehdä. Tämäkin oli niiiin suussasulavaa herkkua.



OHJE:
pohja:
10 digestive-keksiä
50 g voita
täyte:
2,5 dl Flora vispiä
250 g maitorahkaa
200 g vaniljarahkaa
100 g valkosuklaata
2 tl vanilliinisokeria
1 rkl sokeria
4 liivatelehteä + tilkka vettä
kiillekerros:
3 dl vadelmamehua
4 liivatelehteä

Murskaa digestivekeksit tehosekoittimella tai huhmareella. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurut. Levitä seos irtopohjavuokaan (halkaisija noin 20 cm), jossa on leivinpaperi pohjalla.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Vaahdota Flora vispi, lisää vaahtoon maitorahka, vaniljarahka, sula valkosuklaa, vanilliinisokeri ja sokeri. Kiehauta tilkka vettä, sulata puristetut liivatteet veteen ja kaada seos ohuena nauhana kerma-rahkaseokseen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia ennen kiillekerroksen lisäämistä.


Kiillekerrosta varten liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Ota kattilaan tilkka vadelmamehua, kiehauta ja sulata liotetut liivatteet mehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana mehun sekaan ja kaada vuokaan kerma-rahkatäytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia tai seuraavaan päivään.

4 kommenttia:

  1. Monelle hlö tämä kakku menee. Riittäkö 12 hlö tämä yksi kakku ?
    :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anteeksi vastauksen viipyminen! Itse varaisin 12 henkilölle hieman isomman kakun. Tämän voisi tehdä vaikka 1,5-kertaisena.

      Poista
    2. Kiitos vastauksesta =). Tein hyvän ystäväni syntymäpäiville tämän kakun 1,5 kertaisena. Pohdin aluksi että riittääkö se 12 hlö tämä ohje mutta isonsin varmuudeksi. Aivan ihana repesti <3 =)..

      Poista
    3. Kiva, kun tykkäsit :) Pidän itsekin kovasti tästä kakusta.

      Poista