28. heinäkuuta 2012

Sokerikreemi

Itse käytän sokerikreemiä marsipaanin alla, ettei marsipaani ime itseensä kosteutta kakusta. Sokerikreemillä voi myös pursottaa kakun päälle.



Tämä käyttämäni sokerikreemi on suora kopio Kinuskikissalta täältä.

125 g margariinia
½ tl vaniljasokeria
250 g (= 4 dl) tomusokeria
1 rkl vettä

Pehmennä margariini sähkövatkaimella notkeaksi. Lisää vaniljasokeri. Mittaa tomusokeri ravistamalla mitta-astiaa, jolloin tomusokeri menee hieman kasaan ja täydennä sitten loput tarvittavasta määrästä. Sekoita tomusokeri margariinin joukkoon vähin erin voimakkaasti vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa edelleen. Kreemin levittäminen kakun pinnalle voi olla hankalaa sen paksuudesta johtuen. Voit lämmittää kreemiä varovaisesti mikrossa, jotta seos voin sulamisen myötä hieman pehmenee.

Sokerikreemin voi tehdä myös mansikka- tai kaakaotomusokerista. Sitä voi myös värjätä elintarvikeväreillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti