Sivut

29. heinäkuuta 2012

Sitruuna-lakritsitiikerikakku


Yhteishyvän Ruokamaailmassa (5/10) oli tämä herkullinen ohje, joka oli pakko testata. Ja hyvää oli! Turkinpippurin maku vahvistui aikaa myöten, joten kakku kannattaa tehdä tarjoilua edeltävänä päivänä valmiiksi.



OHJE:
200 g leivontamargariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori
4 tl sitruunamehua
50 g turkinpippureita (itse käytin valmista turkinpippurirouhetta)
3 rkl kuohukermaa
1 rkl kaakaojauhetta

Voitele ja korppujauhota noin kahden litran kakkuvuoka. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat vaahtoon yksitellen vatkaten. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja sekoita taikina tasaiseksi. Nosta 2/3 taikinasta erilleen ja sekoita joukkoon sitruunaraaste ja -mehu.

Murskaa turkinpippurit tehosekoittimessa tai pane ne kaksinkertaiseen pakastepussiin ja murskaa kaulimella. Kiehauta kerma pienessä kasarissa ja sekoita joukkoon turkinpippurijauhe. Keitä muutama minuutti miedolla lämmöllä samalla sekoittaen, kunnes rouhe on liuennut. Sekoita joukkoon kaakao. Lisää seos 1/3 taikinan joukkoon.

Nosta 1/3 vaaleasta taikinasta kakkuvuoan pohjalle ja nosta päälle puolet tummasta taikinasta. Tee samoin toinen kerros ja levitä päällimmäiseksi vaalea taikinakerros. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 50-55 minuuttia. Kumoa jäähtyneenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti