28. heinäkuuta 2012

Mustikka-vaniljakakku

Tämän kakun ohjeen olen ottanut a´la Marie -blogista täältä. Itse tosin vaihdoin sitruunarahkan vaniljaan ja jätin sitruunamehun pois. Oli oikein herkullista :) Tässä ohje sellaisena kuin itse tein:


3 munaa
2 1/4 dl sokeria
150g margariinia tai voita
1 prk Valion maustettua rahkaa vanilja
1 tl vaniljasokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
2 1/2 tl leivinjauhetta
noin 2 dl mustikoita

Voitele ja jauhota kahvikakkuvuoka. Mittaa kaikki muut ainekset kulhoon paitsi leivinjauhe, 1/2 dl vehnäjauhoja ja mustikat. Vatkaa sähkövatkaimella noin 5 minuuttia. Sekoita leivinjauhe 1/2 dl vehnäjauhoja ja lisää taikinaan. Vatkaa vielä noin 1 minuutti. Sekoita mustikat joukkoon pyöräyttämällä pari kertaa lusikalla ympäri, älä vatkaa. Tarkoitus on vain sekoittaa mustikat kevyesti joukkoon. Jos sekoitat liikaa, mustikat värjäävät taikinan. Kumoa taikina vuokaan ja paista 150-175 asteessa noin tunti (kokeile kypsyys tikulla, jos tikkuun tarttuu taikinaa paista vielä hetki). Anna jäähtyä muutama minuuti ja kumoa kakku ja poista vuoka. Anna jäähtyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti