Sivut

28. heinäkuuta 2012

Mausteinen täytekakkupohja


Tämä täytekakkupohja on loistava vaihtoehto jouluiselle täytekakulle. On kyllä ihanan erilainen tavalliseen sokerikakkupohjaan verrattuna. Ohje on otettu Kultaisesta keittokirjasta, itse lisäsin ohjeeseen vielä teelusikallisen leivinjauhetta.


OHJE:
3 munaa
1 dl fariinisokeria
1½ dl vehnäjauhoja
½ tl kanelia
½ tl kardemummaa
1/4 tl neilikkaa
1 tl leivinjauhetta

Voitele ja korppujauhota tasapohjainen vuoka. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.

Kumoa kypsä kakku vuoasta pari minuuttia uunista ottamisen jälkeen.

Kakku ei paljon kohoa leivinjauheesta huolimatta. Itse paistoin kakun halkaisijaltaan 20 cm vuoassa ja kovin matalaksi jäi. Sain leikattua kakun vain kahteen osaan. Jos siis haluaa korkeamman kakkupohjan, kannattaa paistaa pienemmässä vuoassa. Kakku on rakenteeltaan tavallista sokerikakkupohjaa tiiviimpi. Oman kokemukseni mukaan tämä kakkupohja vaatii myös vähän enemmän kostutusta kuin sokerikakkupohja.

Tässä vielä kuva leikatusta kakkupohjasta:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti