Sivut

29. heinäkuuta 2012

Mangohyydykekakku


Minulla jäi tänä vappuna munkit paistamatta, sen sijaan meillä herkuteltiin mangohyydykekakulla. Kaupunkilehti Heilissä on Marttojen palsta ja sieltä tämän ohjeen bongasin (Heili nro 27/2010). Alunperin ohje on Martan rotinakori -kirjasesta. Ohjeen mukaan kakun päälle tulisi vielä kerros mangososetta, mutta itse jätin sen pois.



OHJE:
pohja:
2 munaa
1 dl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta
täyte:
250 g säilykemangoa viipaleina
1 prk (2 dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 prk (250 g) rahkaa
1 prk (2 dl) kermaviiliä
3/4 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
½ sitruunan mehu
6 liivatetta
päällys:
1 prk mangososetta (lastenruoka)
1 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina irtopohjaiseen voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (itse tein halkaisijaltaan 24 cm vuokaan). Paista uunin alatasossa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Kumoa kakkupohja ja anna jäähtyä.

Pese kakkuvuoka ja laita vuoan reunoille ja pohjaan leivinpaperi. Se helpottaa kakun irrottamista valmiina. Laita kakkupohja vuokaan ja kostuta mangon säilykeliemellä (noin 1 dl).

Laita liivatelehdet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen 5-10 minuutiksi. Vaahdota vaniljakastike. Sekoita täytteen ainekset keskenään.

Sulata liivatteet kattilassa pienessä määrässä kuumennettua mangojen säilykelientä. Lisää liemi ohuena nauhana täytteen joukkoon. Kaada täyte kakkupohjalle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa noin 6 tuntia tai yön yli.

Irrota irtopohjavuoan reunat ja levitä mangosose kakun päälle. Pursota vaniljasokerilla maustetusta kermavaahdosta ruusukkeita kakun päälle ja koristele vaikkapa sitruunamelissan lehdillä.

Itse tein tuohon kakun ympärille tuollaisen reunuksen tummasta suklaasta. Ensimmäistä kertaa tuota kokeilin, joten ei täysin onnistunut, mutta harjoitus tehnee mestarin tässäkin asiassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti