Sivut

28. heinäkuuta 2012

Kostea omenaraastekakku

Tämän kakun ohje on kopioitu Eben Mansikkamäki-blogista täältä. Ohjeessa on kakkuun tomusokerikuorrutus, mutta itse en sitä tehnyt ja hyvää oli näinkin.



150 g margariinia tai voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1-2 tl kardemummaa tai kanelia
3 dl karkeaa omenaraastetta
1 dl maitoa
Kuorrutus:
50 g voita
4 dl tomusokeria
2 rkl maitoa
Koristeeksi: mantelirouhetta

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon yhdessä omenaraasteen ja maidon kanssa. Sekoita taikinaa vain sen verran, että sekoittuvat. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan. Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 55-60 min.

Valmista kuorrutus. Sulata rasva ja sekoita joukkoon tomusokeri ja maito. Levitä kuorrutus jäähtyneet kakun pinnalle. Ripottele pinnalle mantelirouhetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti