28. heinäkuuta 2012

Jääsuklaa

En ollut koskaan ennen kuullutkaan jääsuklaasta ennenkuin törmäsin siihen Juhlattaren kakkublogissa täällä. Ohje oli varsin helppo, joten uskalsin minäkin kokeilla. Tosin sitä en tiennyt, että ohjeessa mainittu piparminttuöljy on eri asia kuin piparminttuaromi, joten minun jääsuklaassani ei piparminttu maistu. Mutta hyviä ovat silti. Seuraavalla kerralla osaankin sitten lisätä aromin määrää. Ohje on siis suora kopio Juhlattaren kakkublogista.200 g tummaa suklaata
100 g kookosrasvaa
2-4 tippaa piparminttuöljyä
foliokaramellivuokia
strösseleitä, sokerihelmiä tms.

Sulata suklaa vesihauteessa.

Sulata kookosrasva kattilassa. Anna molempien jäähtyä hieman. Sekoita suklaa ja kookosrasva sekaisin ja mausta se piparminttuaromilla.

Annostele seos foliovuokiin ja nosta vähäksi aikaa jääkaappiin. Kun suklaat ovat osaittain jähmettyneet, koristele ne strösseleillä tai sokerihelmillä.

Nosta koristellut suklaat vielä jääkaappiin jähmettymään.Edit: Eeva-Liisa Juhlattaren kakkublogista vinkkasi, että kun suklaat saavat seisoa muutaman päivän jääkaapissa, piparmintun maku tulee paremmin esille. Ja totta tosiaan, jo vuorokauden jälkeen suklaissa maistuu piparminttu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti