28. heinäkuuta 2012

Darth Vader -kakku


Ystäväni pyysi tekemään 8 vuotta täyttävän poikansa synttäreille Star Wars -aiheisen kakun. Toiveena oli suklaatäytteinen kakku Darth Vaderin maskilla.Kakussa on kuuden munan kaakaopohja, kostutus vaniljamaitoa, täytteenä suklaamousse (alemmassa välissä tummasta suklaasta, ylemmässä valkosuklaasta). Kakun päällä on sokerikreemi, jonka päällä on sokerimassasta tehdyt kirjaimet ja Darth Vaderin maski. Koristeena on myös hopeakuulia. Valkoiset pursotukset on vaniljakreemijauheella vahvistettua Flora vispiä, mustat kuohukermaa, johon on sulatettu Kick-karkkeja. Vaahdotusvaiheessa lisäsin vähän vaniljakreemijauhetta.

Lakritsikermavaahto:
2 dl kuohukermaa
1 pss Kick-karkkeja
(mustaa pastaväriä)

Pilko lakritsit kattilaan kerman kanssa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä, kunnes karkit ovat sulaneet kerman joukkoon. Jäähdytä yön yli jääkaapissa. Vaahdota lakritsikerma ja lisää tarvittaessa mustaa pastaväriä.

Itse olen tähän kakkuun varsin tyytyväinen. Mausta nyt en voi sanoa mitään, kun en sitä ole maistanut, mutta kakku näyttää pitkälti siltä, mitä olin suunnitellutkin. Reunapursotukset tosin menivät joissain kohti vähän vinoon, kun päänsärkyisenä ja kuopuksen kiukutellessa vieressä niitä pursotin.

Oikein paljon onnea, Joonas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti