Sivut

28. heinäkuuta 2012

Äidin mustikkapulla

Meidän pojat tykkäävät kovasti mustikkapiirakasta, yleensä vaan tulee tehtyä tutuilla, hyväksihavaituilla ohjeilla. Sain joululahjaksi Kaarina Roinisen Iloisen leipojan kirjan, ja sieltä löysin tämän Äidin mustikkapullan ohjeen. Nimestään huolimatta tämä on lähinnä mustikkapiirakkaa. Kardemumma antaa tähän ihanasti makua.




OHJE:
2 munaa
1½ dl sokeria
2 dl maitoa
125 g sulatettua margariinia tai voita
2 tl hienonnettua kardemummaa
4 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
Väliin:
3 dl mustikoita
½ dl sokeria
Pinnalle:
tomusokeria

Sekoita munat ja sokeri keskenään esimerkiksi puuhaarukalla. Lisää joukkoon maito, sulatettu vähän jäähtynyt rasva sekä kardemumma. Sekoita tasaiseksi. Lisää taikinaan vehnäjauho-leivinjauheseos ja sekoita vain sen verran, että ainekset tasoittuvat.

Kaada kolmasosa taikinasta voideltuun tasapohjaiseen vuokaan (halkaisija 24-26 cm). Ripottele päälle puolet mustikoista ja sokerista. Tee toinen kerros samalla tavalla. Levitä loput taikinasta pinnalle.

Paista leivonnaista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 50-55 minuuttia. Anna pullan jäähtyä vuoassa 20-30 minuuttia ja kumoa se sitten varovasti ensin toiselle lautaselle ja edelleen tarjoiluastiaan, niin että paistopinta tulee päälle. Anna jäähtyä.

Siivilöi pullan pinnalle juuri ennen tarjoilua tomusokeria. Tarjoa halutessasi pullan kanssa vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti