Sivut

31. heinäkuuta 2015

Vaniljaboston

Mielessäni pyöri vaniljatäytteinen bostonkakku. En saanut tuolta ajatukselta - ja mieliteolta - rauhaa, joten tuumasta toimeen ja pullaa leipomaan. Paistoin bostonkakun kahvikakkuvuoassa ja koko paiston ajan jännitin, saanko paistettua kakun kypsäksi. Vuoasta kumoamisen jälkeen pulla näytti joistain kohdin hyvin vaalealta, mutta oli kuitenkin täysin kypsää. Ja niin herkullista! Bostonkakun lisäksi taikinasta sai vaniljatäytteisiä kierrepullia.


OHJE:

2½ dl vettä tai maitoa
25 g tuorehiivaa
3/4 dl sokeria
½ tl suolaa
½ rkl kardemummaa
3/4 dl juoksevaa margariinia
7-8 dl vehnäjauhoja

Täyte:
1 pss Blå Band -vaniljakastikeaineksia
2 dl maitoa

Voiteluun:
kananmuna

Pinnalle:
raesokeria


Sekoita kädenlämpöiseen nesteeseen hiiva, sokeri, suola ja kardemumma. Lisää jauhoja vähän kerrallaan. Vaivaa juokseva margariini taikinaan loppujen jauhojen kanssa. Vaivaa taikinaa, kunnse se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi liinalla peitettynä lämpimässä paikassa.

Tee vaniljatäyte valmiiksi. Sekoita vaniljakastikeainekset maitoon.

Kumoa kohonnut taikina leivonta-alustalle ja kaulitse ohueksi levyksi. Levitä vaniljatäyte levyn pinnalle. Kääri levy tiukaksi rullaksi ja leikkaa noin 5 cm:n paloiksi. Nosta palat voideltuun (kahvi)kakkuvuokaan. Jätä palojen väliin kohoamisvaraa. Kohota peitettynä noin 30 minuuttia. Voitele kananmunalla ja ripottele raesokeria päälle. Paista 190-asteessa 25-30 minuuttia.


1 kommentti: