Sivut

18. helmikuuta 2015

Valkosuklaa-mangomuffinit

Bonnen mangososepurkista riittää moneen. Tein siitä mangojäätelöä sekä näitä muffineita. Ohjeen muffineihin löysin Valiolta. Ihanan pehmeitä ja meheviä muffineita, ja mangonmakuinen kuorrutus oli piste i:n päälle!


OHJE (12 kpl):

100 g voita
2 kananmunaa
1½ dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoja
100 g valkosuklaata
2 dl mangososetta (esim. Bonne tai Piltti)

Kuorrute:
200 g Valio Viola mangotuorejuustoa
1 dl vispikermaa
2 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Rouhi valkosuklaa ja sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muna-sokerivaahtoon sula rasva, jauhoseos, rouhittu valkosuklaa ja mangosose.

Sekoita taikina varovaisesti tasaiseksi. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Jäähdytä muffinit.

Valmista kuorrute vatkaamalla ensin hieman vispikermaa. Vatkaa joukkoon tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri. Pursota jäähtyneiden muffinien päälle.

1 kommentti: