Sivut

22. helmikuuta 2015

Tonnikalapasteijat

Joululta oli jäänyt pakastimeen torttutaikinalevyjä, joista halusin leipoa jotain suolaista. Tarun taikakakuissa oli tehty tonnikalapasteijoita, joten nappasin ohjeen talteen ja tein pasteijat sillä ohjeella. Tykkäsin kovasti!


OHJE (16 kpl):

8 voi-/torttutaikinalevyä

Täyte:
2 kananmunaa
2½ dl vettä
1 dl puuroriisiä
1 prk tonnikalaa
2 dl juustoraastetta
mustapippuria
suolaa
1 tl kuivattua tilliä

Voiteluun:
1 kananmuna

Päälle:
juustoraastetta

Ota taikinalevyt ajoissa sulamaan huoneenlämpöön. Keitä kananmunat. Keitä vettä ja riisiä kannen alla 15-20 minuuttia, kunnes riisi on kypsää.

Hienonna kananmunat ja sekoita täytteen ainekset sekaisin.

Puolita jokainen taikinalevy. Laita jokaiseen pasteijaan reilu ruokalusikallinen täytettä ja taita kolmioiksi (käytä vettä liimana). Painele haarukalla kolmion reunat kunnolla kiinni ja pistele päälle haarukalla reikiä.

Voitele kananmunalla ja ripottele juustoraastetta päälle. Paista 225 asteessa noin 14 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti