Sivut

25. helmikuuta 2015

Kaakaoinen kahvikakku

Jo ennen joulua nappasin Pullahiireltä tämän kaakaoisen kahvikakun ohjeen. Kakku on mielettömän hyvää: pehmeää, kosteaa, suklaista. Vaikka koko kakussa ei ole yhtään suklaata. Kakun voisi kuorruttaa suklaalla, mutta minä en tällä kertaa kuorruttanut. Ohjekin oli ihanan helppo, kun vatkaimen sai jättää kaappiin ja ainekset vain sekoitettiin keskenään. Kakku oli kovasti meidän perheen makuun, ja tätä tehdään varmasti toistekin.


OHJE:

Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
2 dl ruokosokeria/kidesokeria
1 dl kaakaojauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 kananmuna
200 g kermaviiliä
75 g voita
1 dl kahvia

Sulata voi ja nosta sivuun jäähtymään hetkeksi. Sekoita kuivat aineet (sokeri mukaan luettuna) vatkauskulhossa hyvin keskenään. Riko kananmuna ja sekoita yhdessä kermaviilin kanssa. Lisää kuivien aineiden joukkoon kermaviiliseos sekä hieman jäähtynyt voisula. Sekoita massa hyvin. Lisää lopuksi sekaan vielä kuuma kahvi ja sekoita hyvin sekaisin.

Öljyä kahvikakkuvuoka (noin 1,2-1,5 l) ja kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa noin 35 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Kakku saa kuitenkin jäädä meheväksi, joten älä ylipaista. Kumoa paiston jälkeen hetken jäähtynyt kakku jäähtymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti