Juhlattaren kakkublogissa oli tehty maaliskuussa vanilja-mangohyydykekakkua, mikä näytti ja kuulosti todella herkulliselta. Ohje on siitä lähtien kummitellut mielessäni, ja viimein kesän alkaessa sain tehtyä kakun. Oli aivan ihanaa!
OHJE:
Pohja:
½ pkt Digestive-keksiä
n. 50 g voita
Mangotäyte:
1 prk Flora vispiä
2 prk mangososetta (käytin Pilttiä)
tomusokeria maun mukaan
5 liivatelehteä
loraus vettä
Vaniljatäyte:
1 prk Flora Vanillaa (vaahtoutuvaa vaniljakastiketta)
2-3 rkl vaniljakreemijauhetta
1 prk vaniljarahkaa
5 liivatelehteä
loraus vettä
Murskaa keksit muruiksi ja sekoita
keksimurun sekaan sulatettu voi. Taputtele keksimuru-voiseos
leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija n. 24 cm) pohjalle
ja nosta jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa, että valmistat täytteet.
Mangotäytettä varten vaahdota Flora
vispi ja sekoita vispin sekaan mangosose ja tomusokeri. Pehmennä
liivatelehdet kylmässä vedessä ja sulata ne sitten kuumassa
vesitilkassa. Lisä sulatettu liivateseos ohuena norona täytteen joukkoon
ja sekoita hyvin sekaisin. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle.
Vaniljatäytettä varten vaahdota ensiksi
vaniljakastike vaahdoksi ja lisää sekaan vaniljakreemijauhe ja
vaniljarahka. Pehmennä liivatelehdet kylmässä vedessä ja sulata ne
vesitilkkaan. Kaada sulaneet liivatteet täytteen joukkoon ohuena norona
koko ajan sekoittaen. Kaada täyte päällimmäiseksi vuokaan ja nosta kakku
jääkaappiin hyytymään.
Itse annoin mangotäytteen hyytyä pari tuntia ennen vaniljatäytteen lisäämistä.
Koristelin kakun Pandan tummasta suklaasta tehdyillä spritsauksilla ja vaahtokarkinmakuista kaulintamassaa olevilla kukilla.
Ja tältä näyttivät nuo täytekerrokset:
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti