Sarjassamme
helppo ja maistuva iltapala lapsille... Tätä leipää tehdessä eivät
kädet menneet likaisiksi ja muutenkin oli helppo valmistaa. Ohje on Kati
Jaakosen kirjasta Hellapoliisi - Ensimmäiset reseptini.
OHJE:
2 porkkanaa raastettuna
½ l maitoa
25 g hiivaa tai 8-10 g kuivahiivaa
1½ tl suolaa
½ dl siirappia tai leipäsiirappia
6 dl vehnäjauhoja
2 dl vehnänalkioita, kauraleseitä, vehnäleseitä tms.
½ dl öljyä tai 50 g sulatettua voita tai margariinia
Kuori ja raasta porkkanat. Lämmitä maito
kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva joukkoon. Jos käytät kuivahiivaa,
sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon. Lisää muut aineet ja sekoita
tasaiseksi.
Kaada taikina leivinpaperilla
vuoratulle, reunalliselle uunipellille ja kohota lämpimässä,
vedottomassa paikassa. Paista 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla
ritilätasolla noin 15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti