Sivut

12. elokuuta 2012

Mehevä porkkanaleipä

Sarjassamme helppo ja maistuva iltapala lapsille... Tätä leipää tehdessä eivät kädet menneet likaisiksi ja muutenkin oli helppo valmistaa. Ohje on Kati Jaakosen kirjasta Hellapoliisi - Ensimmäiset reseptini.


OHJE:
2 porkkanaa raastettuna
½ l maitoa
25 g hiivaa tai 8-10 g kuivahiivaa
1½ tl suolaa
½ dl siirappia tai leipäsiirappia
6 dl vehnäjauhoja
2 dl vehnänalkioita, kauraleseitä, vehnäleseitä tms.
½ dl öljyä tai 50 g sulatettua voita tai margariinia

Kuori ja raasta porkkanat. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva joukkoon. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle, reunalliselle uunipellille ja kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa. Paista 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla ritilätasolla noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti