Olen
metsästänyt uusia raparperileivonnaisten ohjeita lehdistä ja blogeista.
Joitain ohjeita on tullut jo testattuakin, nam! Raparperi vaan on niin
hyvää! Tämä kuppikakkujen ohje on Pirkasta 5/2012. Olivat ihanan
pehmeitä ja meheviä, kannattaa kokeilla!
OHJE (16 kpl):
200 g (n. 3 dl) raparperia
100 g valkosuklaata
100g voita
3 kananmunaa
2½ dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 dl kevytmaitoa
Koristelu:
1 tlk (2 dl) vispikermaa
1 tl vanilliinisokeria
Kuori ja paloittele raparperi pieniksi paloiksi. Rouhi valkosuklaa veitsellä.
Sulata voi ja anna jäähtyä. Vaahdota
huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon
rasvasula. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään.
Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Sekoita joukkoon varovasti myös
maito, rouhittu valkosuklaa sekä raparperipalat. Vältä turhaa
sekoittamista.
Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta
vanilliinisokerilla. Pursota kermavaahto jäähtyneiden kuppikakkujen
päälle. Koristele. Itse koristelin kukka-koristerakeilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti