Sivut

12. elokuuta 2012

Raparperi-valkosuklaakuppikakut


Olen metsästänyt uusia raparperileivonnaisten ohjeita lehdistä ja blogeista. Joitain ohjeita on tullut jo testattuakin, nam! Raparperi vaan on niin hyvää! Tämä kuppikakkujen ohje on Pirkasta 5/2012. Olivat ihanan pehmeitä ja meheviä, kannattaa kokeilla!


OHJE (16 kpl):
200 g (n. 3 dl) raparperia
100 g valkosuklaata
100g voita
3 kananmunaa
2½ dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 dl kevytmaitoa
Koristelu:
1 tlk (2 dl) vispikermaa
1 tl vanilliinisokeria

Kuori ja paloittele raparperi pieniksi paloiksi. Rouhi valkosuklaa veitsellä.

Sulata voi ja anna jäähtyä. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon rasvasula. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Sekoita joukkoon varovasti myös maito, rouhittu valkosuklaa sekä raparperipalat. Vältä turhaa sekoittamista.

Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vanilliinisokerilla. Pursota kermavaahto jäähtyneiden kuppikakkujen päälle. Koristele. Itse koristelin kukka-koristerakeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti