Raparperireseptien testaaminen jatkuu... Leipoi, leipoi -blogissa oli tehty raparperipiirakkaa,
johon tuli vaniljatuorejuustoa. Itse käytin vaniljarahkaa ja kyllä tuli
hyvää, nam! Raparperi ja vanilja ovat kerrassaan herkullinen
yhdistelmä. Alla ohje kuten itse tein.
OHJE:
Pohja:
150 g huoneenlämpöistä voita
1½ dl sokeria
1 huoneenlämpöinen kananmuna
½ dl haaleaa vettä
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
½ litraa kuorittuja, pieneksi leikattuja raparperipaloja
½ dl sokeria (raparperin päälle)
1 prk vaniljarahkaa
1 kananmuna
Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen. Kuori ja pilko raparperit.
Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi
vaahdoksi. Vatkaa muna ja vesi joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään
ja sekoita ne lopuksi nopeasti joukkoon.
Taputtele taikina irtopohjavuoan (tai
piirakkavuoan) pohjalle. Ripottele päälle raparperit ja sokeri. Sekoita
vaniljarahka ja kananmuna. Kaada seos raparperien päälle.
Paista uunissa noin 30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti