Uusimman
Maku-lehden (3/2011) mukana tuli Nautintojen kesäkeittiö -lehtinen,
jossa oli tämän Mansikkaisen hyytelökakun ohje. Kakku näytti kuvassa
niin suussasulavan herkulliselta, että oli ihan pakko testata. Ja hyvää
olikin! Lasten makuun ei lime ollut vanhinta poikaa lukuunottamatta,
mutta aikuisille maistui. Itse tein pohjan vähän suurempana, sillä
käyttämäni astia oli halkaisijaltaan suurempi kuin ohjeessa sanottiin.
Näin ollen kakusta tuli muutenkin matalampi. Allaoleva ohje on
alkuperäinen.
OHJE (noin 10 palaa):
Pohja:
175 g minttu-suklaatäytekeksejä (Domino)
50 g voita sulatettuna
Täyte:
500 g maitorahkaa
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 limetin raastettua kuorta ja mehu
5 liivatelehteä
2 rkl vettä
2 dl kuohukermaa
Pinnalle:
½-1 l mansikoita
kiille hyytelösokerista
(sitruunamelissan- tai mintunlehtiä)
Hienonna keksit monitoimikoneessa tai
tehosekoittimessa. Lisää keksejä koneen kulhoon vähitellen, tällöin ne
murskaantuvat helpommin. Sekoita voisula murskan joukkoon.
Pane irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm)
pohjalle leivinpaperi. Kiristä reuna pohjan ympärille. Revi ylimääräinen
paperi reunojen ulkopuolelta pois.
Levitä keksimurska pohjalle ja tiivistä se vaikka lusikalla.
Sekoita rahka ja sokerit. Pese limetit
hyvin ja raasta kuorten vihreä osa sekä purista mehu. Lisää ne
sekoittaen rahkan joukkoon.
Liota liivatelehtiä 5 minuuttia kylmässä
vedessä. Purista liivatteista vesi pois ja liuota lehdet kuumaan
vesitilkkaan. Lisää liivateseos ohuena nauhana rahkan joukkoon samalla
vatkaten.
Vaahdota kerma ja lisää se 3 erässä
rahkaseokseen. Levitä täyte pohjan päälle vuokaan. Peitä vuoka
tuorekelmulla tai lautasella. Anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan
päivään.
Irrota kakku varovasti vuoasta ja nosta tarjoiluastiaan.
Viipaloi puhtaat mansikat. Asettele ne reunoilta aloittaen kukkamaiseen muotoon, edeten kakun keskustaan.
Valmista hyytelösokerista kiille pakkauksen ohjeen mukaan. Sivele mansikat kiilteellä.
(Koristele kakku sitruunamelissan- tai mintunlehdillä.)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti