Sivut

28. heinäkuuta 2012

Porkkanasämpylät

Tällä ohjeella tuli ihanan pehmeitä sämpylöitä. Ja maistuivat hyvin jopa kasviksia kammoaville lapsille ;) Ohje on otettu Myllyn parhaan nettisivuilta eli täältä.


5 dl maitoa
3-4 dl hienoa porkkanaraastetta
50 g hiivaa
2 tl suolaa
n. 15 dl hiivaleipäjauhoja
100 g voita tai margariinia

Sekoita porkkanaraaste maitoon ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Liuota nesteeseen hiiva ja suola. Lisää hiivaleipäjauhoja ja alusta taikina hyvin, lisää alustuksen loppupuolella pehmeä rasva. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa) kaksinkertaiseksi.

Leivo taikinasta sämpylöitä; kuohkeimmat sämpylät saat löysähköstä taikinasta nostelemalla siitä palasia uunipellille. Kohota sämpylät peitettynä kaksinkertaisiksi. Paista sämpylät 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min sämpylöiden koosta riippuen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti