Tällä ohjeella tuli ihanan pehmeitä sämpylöitä. Ja maistuivat hyvin
jopa kasviksia kammoaville lapsille ;) Ohje on otettu Myllyn parhaan
nettisivuilta eli täältä.
5 dl maitoa
3-4 dl hienoa porkkanaraastetta
50 g hiivaa
2 tl suolaa
n. 15 dl hiivaleipäjauhoja
100 g voita tai margariinia
Sekoita porkkanaraaste
maitoon ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Liuota nesteeseen hiiva ja
suola. Lisää hiivaleipäjauhoja ja alusta taikina hyvin, lisää alustuksen
loppupuolella pehmeä rasva. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä
paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa) kaksinkertaiseksi.
Leivo taikinasta
sämpylöitä; kuohkeimmat sämpylät saat löysähköstä taikinasta
nostelemalla siitä palasia uunipellille. Kohota sämpylät peitettynä
kaksinkertaisiksi. Paista sämpylät 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15
min sämpylöiden koosta riippuen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti