Tästä ohjeesta riittää täytettä hyvin halkaisijaltaan 24-26 cm kakkuun. Pienempään kakkuun täytemäärän voi puolittaa.
1 prk Flora vispiä
1 prk maitorahkaa
2-3 dl vadelmia
3/4 dl sokeria
3 liivatelehteä
3 rkl vettä
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Soseuta vadelmat. Halutessasi voit paseerata vadelmasoseen siivilän
läpi, jotta saat siemenet pois soseesta. Vaahdota Flora vispi, ja lisää
siihen maitorahka, vadelmasose ja sokeri. Kiehauta vesi, sulata
puristetut liivatteet veteen ja kaada seos ohuena nauhana
kerma-rahkaseokseen.
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Laita
puolet täytteestä kostutetun pohjan päälle, laita seuraava pohja päälle,
kostuta ja tee seuraava kerros samoin. Hyydytä kakku jääkaapissa. Kakun
voi hyvin täyttää edellisenä päivänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti