Pohja:
300 g Digestive-keksejä
100 g voita sulana
Täyte:
1 tlk kondensoitua maitoa
mansikoita
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
Murenna keksit ja sekoita sulan voin
sekaan. Painele keksi-voiseos irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille
hieman. Nosta vuoka jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
Irrota kondensoidusta maitopurkista
etiketit ja laita purkki vesikattilaan alhaiselle lämmölle 3 tunniksi
(tölkki täytyy pitää kokonaan veden alla). Kolmen tunnin aikana maito
tiivistyy toffeeksi.
Kolmen tunnin päästä avaa purkki ja levitä toffee keksipohjan päälle. Nosta torttu jääkaappiin, kunnes toffee on jäähtynyt.
Ota torttu pois vuoastaan. Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla.
Lisää mansikat toffeen päälle, peitä torttu kermavaahdolla. Itse koristelin tortun kaakaojauheella ja mansikoilla.
Tässä lähempää kuvaa, miltä torttu näyttää sisältä:
Kuvastakin näkee, että mulla tämä pohja oli
hyvin murenevaa. Jotenkin en vaan osaa tehdä sitä oikein. Oli kyllä
mielenkiintoista kokeilla tätä ohjetta. Tuosta kondensoidusta maidosta
en ollut koskaan aikaisemmin kuullutkaan. Kuuman purkin avaamisen kanssa
kannattaa olla varovainen! Itselläni purskahti vähän kuumaa toffeeta
sormelle, ja kylläpä tuntui inhottavalta.
Tämä on kyllä huppu hyvää :) Mä aina jäähdytän purkin kylmässä vedessä ja avaan sitten myöhemmin :P
VastaaPoista