Ihanan pehmeitä ja maukkaita omena-kanelipullia :)
3 dl maitoa
25 g tuorehiivaa
½ tl suolaa
1 dl sokeria
2 tl kardemummaa
1 muna
n. 7½-8½ dl vehnäjauhoja
100 g margariinia
Voiteluun:
kananmunaa
Päälle:
raesokeria
Pinnalle:
1 prk (200 g) Valio maustettua omena-kanelirahkaa
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota
siihen murennettu hiiva. Lisää suola, sokeri, kardemumma ja muna.
Sekoita joukkoon reilu puolet jauhoista (n. 4 dl). Vatkaa vellimäistä
seosta hetki, niin taikinaan muodostuu parempi sitko. Lisää jauhot
alustaen, jätä n. 1 dl ja lisää se vasta rasvan lisäyksen jälkeen.
Alusta taikinaan pehmeä, huoneenlämpöinen rasva. Lisää loput jauhot ja
alusta taikina kimmoisaksi ja käsistä irtoavaksi. Taikinan tulee olla
kuitenkin pehmeää.
Kaada taikina välittömästi kohottamatta
pellille leivinpaperin päälle ja taputtele se jauhotetuin käsin noin
30x35 cm:n kokoiseksi levyksi. Anna pullan kohota lämpimässä paikassa
peitettynä.
Painele pullalevy viivottimella tai
taikinapyörällä n. 6x6 cm:n neliöiksi. Paina sormella kunkin neliön
keskelle syvennys pohjaan asti. Voitele levy munalla. Ripottele pinnalle
raesokeria. Lusikoi syvennyksiin n. ½ tl omena-kanelirahkaa. Paista
pulla 225 asteessa uunin alaritilätasolla 12-15 minuuttia.
Ohje on otettu Hei me leivotaan! -lehtisestä syksyltä 2007.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti